Hoppa till innehåll
Konferens Detta hjälper vi er med

Detta hjälper vi er med

Hos oss står du som kund i centrum. Men vi förväntar oss inte att du kommer med alla svar. Du kommer till oss med ett syfte och mål med ert möte, vare sig det gäller en konferens, gala, företagsevent, kick off eller liknande, och vi hjälper dig att hitta rätt lösning för att uppnå målen.

Skräddarsy din konferens

Vi kan hjälpa dig med allt från idé och projektledning, till smaker, underhållning och utvärdering efter mötet. Har du hjälp av ett annat eventbolag, så är vi vana vid att samarbeta med en extern aktör och vill ni helst göra allt själva så kan vi ge er tips på vägen och tillhandahålla just de delar ni behöver som kanske lokal eller förtäring.

Nedan hittar ni allt vi kan hjälpa er med – du väljer vilka byggstenar ni vill använda.

Mål och syfte

Olika företagsevent, konferenser och kongresser är viktigt för att samlas, utbyta tankar, skapa relationer, ta beslut, stärka varumärket, stoltheten hos medarbetare och även för att göra avtryck som genererar uppmärksamhet såsom press. De skapar också vi-känsla även om man kanske är utspridda över ett geografiskt område till vardags. Just att ta ett kliv utanför vardagen är väldigt viktigt för att något nytt ska uppstå – man tänker lite utanför sin vardagsbox om man lyfts ur den helt enkelt.

Eventmarknadsföring fungerar, men för att optimera avkastningen på din investering är det viktigt att ha tydliga syften och mål med insatserna. När du kommer till oss är det din viktigaste hemläxa – vad är ert syfte och mål med eventet? Utifrån det kan vi guida dig rätt för att uppnå detta syftet och dessa mål. Är det punktinsatser du behöver så hjälper vi dig med det, men vi kan även göra hela jobbet, från start till mål.

Mötesformer

Att fundera på mötesformer kan vara allt från att kategorisera ditt event som en kick off, gala, fest eller konferens, till att bestämma hur det ska utformas. Även att hitta rätt boende och de sevärdheter samt aktiviteter som finns här i Norrköping hjälper vi er med. Gäller det exempelvis en kongress måste ofta vissa förutbestämda mönster följas, men det finns mycket man ändå kan göra med de andra byggstenarna för att skapa en wow-känsla!

Mötesformer kan också påverkas av en så grundläggande sak som möblering. Ska ni sitta i skolsittning eller bio? Kanske öar? Det finns flera alternativ vad gäller lokaler och möblering. Känner du dig osäker kan vi vägleda dig i valet som passar ert syfte bäst.

En trend är att hitta nya mötesformer, som att ha möten under promenader, en så kallad walk n’ talk eller en kreativ, annorlunda konferens där deltagarna skapar och bidrar med innehållet, en så kallad unconference (eller knytkonferens).

Projektledning

Det är bara att säga som det är, ett event kräver mycket planering. När allt känns sådär perfekt, allt klaffar, stämningen är precis så bra som man önskade, det känns otvunget och spontant – då ligger det mycket och bra planering bakom. Har ni inte riktigt tiden eller erfarenheten av att producera event så kan ni överlämna projektledningen åt oss.

Det finns några saker som man ibland blandar ihop. Projektledning, eventproduktion och eventledning. Här kommer en liten förklaring:

Projektledning: Här handlar det om att rodda allt från början till slut. Budget, tidslinjer, koordinering, samordning av beställningar, minutscheman osv.

Eventproduktion: Här koncentrerar man sig på skapandet av eventet i form av idéer för vad, hur och när. Hur man uppnår mål och önskat syfte i hela processen. Från det att det första Save-the-date-kortet landat hos en inbjuden gäst, till vilka aktiviteter, underhållning, tema, happening, förtäring, utskick efter (som tack för senast) och eventuell utvärdering osv. ska genomföras.

Eventledning: Detta innebär att leda eventet när det är dags, på plats. Se till att allt det där man planerat utförs in i minsta detalj. Det kan vara nog så svårt då ett event består av människor och således blir en väldigt organisk process där mycket kan hända, vilket kräver en bra B- och ibland C-plan.

Lugn! Vi hjälper dig med allt!

Smaker

Smakupplevelsen är A och O för ett event. Från doften av kaffe vid morgonens registrering till glittrande glas med ystra bubblor till kvällens mingel. Att planera och laga mat för event är lite speciellt. Ibland gäller det kanske 20 personer, en mer normal mängd att skapa minnen i form av smak till. Men hos oss är det inte alls ovanligt att 700 gäster ska serveras. Ibland flera tusen. Logistiken kring en trerätters middag för så många gäster kräver kreativitet och erfarenhet av just stora event. Alla deltagare ska få samma höga kvalitet och service.

Smaker är en så viktig del av konferenser, företagsevent och konsertupplevelser, att de fått en helt egen del på vår hemsida, så läs gärna mer och kika på våra menyer här!

Underhållning

Vi hjälper er skapa en minnesvärd kväll!

Underhållning. Lite tunt ord för något som kan skapa en sån fantastisk känsla. Att uppleva riktigt bra artisteri tillsammans skapar minnen man bär med sig länge. Underhållning på ett event kan vara så mycket. Många tänker kanske på en kändis som spelar ett set under och sedan ett set efter middagen. Det är absolut en viktig del. Men underhållningen blir bäst om den går som en röd tråd genom eventet. Den skapar små energikickar under hela dagen och håller energin på en bra nivå. Det kan vara alltifrån små inslag från skådespelare som gör något oväntat vid incheckning eller fem minuter standup mellan föreläsningar, till en pianist under minglet före middagen. Det ger rörelse, både i riktning och i känslor, vilket skapar ett riktigt bra och uppskattat event.

Ni kunde inte ha kommit mer rätt. Som konserthus bokar vi, och har stora akter på scen, mest hela tiden. Festivaler, shower, konserter, revyer, vi kan boka precis det ni önskar, eller ge förslag utifrån vad ni vill ha för stil på kvällen. Ofta behöver man också en riktigt bra konferencier eller moderator – det har vi också i vårt nätverk.

Aktiviteter

Louis De Geer är placerat i hjärtat av Industrilandskapet. Att ta en 30 minuters promenad i vår vackra omnejd är i sig en upplevelse för själ och hjärta. Men är ni ute efter något mer så har vi samarbeten med bland andra Aktivgruppen och Aktivitetsmaskinen. Här har vi valt ut några förslag på aktiviteter till er som ska anordna en konferens eller ett företagsevent hos oss. Vi kan ge er fler tips och råd, och boka in en konferens med aktivitet – allt efter önskemål. Läs mer om våra aktiviteter här.

Teknik

Lokal, förtäring och teknik är de byggstenar som lägger grunden till ett bra event. Våra in house-tekniker har lång och gedigen erfarenhet av teknik för konferens och evenemang. Vad ni än behöver skapa för att det ska bli optimalt för ditt event, löser våra tekniker det. Det mesta finns i lager in house och om det inte gör det tar vi in från våra väl beprövade och kvalitetssäkrade samarbetspartners.

När ni bokar De Geerhallen eller Flygeln ingår en av våra tekniker i lokalhyran i 8 timmar. I våra övriga lokaler finns möjlighet till konferensservice och teknisk support vid uppstart, vill ni känna er trygga hela dagen går det självklart att boka på tekniker.

I alla lokaler finns projektor och filmduk, sedan skiljer sig standardutrustningen för varje lokal. Under lokaler och respektive lokal hittar ni vilken standardutrustning som finns.

Wi-Fi på Louis De Geer

Louis De Geers trådlösa nätverk har stor kapacitet (upp till 4 000 användare samtidigt) och täcker alla lokaler. Trådlös uppkoppling ingår i lokalpriset.
För konfigurering av nätet utifrån egna önskemål, exempelvis VPN-tunnel till eget nätverk, efterfråga offert.

Vi finns här för dig – hela vägen!

Hos oss står du som kund i centrum. Men vi förväntar oss inte att du kommer med alla svar. Du kommer till oss med ett syfte och mål med ert möte och vi hjälper dig att hitta rätt lösning för att uppnå målen. Det kan innebära allt från idé och projektledning, till smaker, underhållning och utvärdering efter mötet.

Intresserad av konferens eller företagsevent?

Kontakta oss med er bokningsförfrågan så berättar vi mer om hur vi på Louis De Geer kan hjälpa er! Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss på info@ldgab.se eller på 011-15 50 30

Kontaktformulär konferens