Den ultimata hyllningen till Tina Turner

I hyllningsföreställningen Tina – The Show, bjuder sångerskan och artisten LaGaylia Frazier in till en energifylld och stämningsfull hyllning till legenden och ikonen Tina Turner.

Showen bjuder på alla hitsen från Tinas drygt 60-åriga karriär blandat med LaGaylias personlig favoriter. På ett personligt sätt bjuds publiken på en resa som skapar en känsla av att vara mitt uppe i en av Tinas legendariska konserter. Med sig på scenen har hon ett liveband av allra högsta klass, lett av kapellmästare Magnus Höglund. Förutom musiker av den yttersta eliten i Sverige så ser vi också de rutinerade artisterna/dansarna Jennifer Jaarnek och Adriana Pupavac.

Missa inte chansen att uppleva den mest autentiska och musikaliska hyllningsshowen till Tina Turner. Gör dig redo för en oförglömlig kväll fylld med musik, dans och en hyllning till en sann legend!

Tess Merkel från Alcazar och Martin Rolinski från BWO bjuder på en pop-explosion som kommer få dig att vilja hoppa ur stolen! En show där vi får möta låtarna som vi älskade i smyg… Vi tar musikhistorien från 1970 och fram till 2000-talet. Det blir musikikoner som stått på scen, men också musikproducenter. Många som du kanske har glömt att du älskade och säkert fortfarande gör!

Efterfest efter showen i Louis De Geer kl 22-01

DJ: Peter Siepen

Barer och dansgolv

Medelhavsbuffén som kan köpas till serveras kl 18.00 innan showen

Handikapplats samt ledsagare bokas genom biljettkassan på 011-155100

Punkfest i Värmekyrkan med KSMB och 23Till

När punklegendarerna KSMB drar på turné tillsammans med några kompisar från förr – hiphoplegendarerna Dogge och Rodde från The Latin Kings – så gör de det i några av Sveriges allra bästa och finaste konsertlokaler. När de besöker Norrköping 26/4 spelar de i fantastiska Värmekyrkan, och har med sig stadens mest legendariska punkband, 23Till, som förband.


Att punkfesten äger rum i just Värmekyrkan är ingen tillfällighet. Det är flera punkhjältar än KSMB och 23Till som har valt att spela i magiska Värmekyrkan. Det sägs att Thåström krävde att få spela i Värmekyrkan på sin turné eftersom lokalen påminde honom om ”hemma i Berlin”.

För att så många som möjlighet ska ha möjlighet att gå på punkfesten erbjuder arrangören ett särskilt PUNKPRIS: 395 kr.

23Till är utan tvekan ett av Norrköpings mest klassiska band. De är långt ifrån bara en lokal angelägenhet, och har varit ett aktat namn på den svenska rock- och punkscenen sedan tidigt 90-tal, med välkända låtar som ”Balladen om Olsson” och ”Sista supen”, för att nämna några. Under 2023 har 23Till både levererat en adrenalinfylld tolkning av schlagerklassikern ”Det börjar verka kärlek banne mig” och en helt ny singel.

OBS! Bara ståplatser

Handikapplats samt ledsagare bokas genom biljettkassan på 011-155100

Förbered dig på fest! ”It’s My Party” är showen där Magnus Carlsson bjuder in till att fira att han 2024 fyller 50 år och med detta hela 30 år som artist! 

Under kvällen bjuder Magnus på en hisnande färd genom hans liv och karriär där du får njuta av de största hitsen, de stora publikfavoriterna och utöver det några överraskningar!

Allt detta varvas med anekdoter och historier från ett minst sagt händelserikt liv. En sprakande, minnesrik, helkväll som innehåller allt helt enkelt!

Handikapplats samt ledsagare bokas genom biljettkassan på 011-155100

Ett verk som Norrköpings Symfoniorkester aldrig framfört tidigare är Gustav Mahlers Symfoni nr 6. Den tragiska, som är en ordentlig konfrontation med ödet. Symfonin är känd för sin komplexa struktur, den innehåller flera stilar och teman. Den har också ett enormt känslomässigt djup. Det är ett av Mahlers största verk och anses ofta vara en höjdpunkt för den symfoniska formen. 

Symfonin är också unik för att partituret förskriver en ”hammare”, i praktiken en träslägga, numera även kallad Mahler-hammare, som används för att uppnå en särskild effekt i den enorma finalsatsen. De tre hammarslagen skulle enligt Mahler signalera de ”ödets mäktiga slag” som hjälten (det vill säga Mahler själv), upplevde ”av vilka den tredje fäller honom som ett träd.” Det är en final som trots sitt mörker också innehåller mycket skönhet och kraft.

Program

MAHLER Symfoni nr 6

Samarbete med Östgötamusiken

Dirigent: Maxime Pascal

Introduktion 30 minuter före konserten

De stora romantiska violinkonserterna har ända sedan de uruppfördes älskats av konsertbesökare i hela världen. En av de mest spelade är Sibelius violinkonsert med sin unika nordiska klangvärld och halsbrytande tekniska svårigheter. Finska violinisten Elina Vähälä känner sin Sibelius som få andra.

Program

SAINT-SAËNS La nuit 
SIBELIUS Violinkonsert
Paus 30 minuter
SIBELIUS Tuonelas svan
DEBUSSY Nocturnes

Dirigent: Karl-Heinz Steffens

Solist: Elin Vähälä, violin

Kör: Damkör ur Norrköpings Vokalensemble och Östgöta Kammarkör

Introduktion 30 minuter före konserten

Laura Michelin i uruppförande

Ett uruppförande står i fokus för den här konserten. 

Britta Byströms första flöjtkonsert är skriven för solisten Laura Michelin, som är uppvuxen i Norrköping. Verkets titel Halkyoniska dagar anknyter till en myt från antikens Grekland. Enligt myten flyter kungsfiskarens bo på havet, och när fågeln ruvar sina ägg är havet lugnt.  

Före detta uruppförande får vi höra musik av den tyska kompositören Emilie Mayer (1812–1883). Hennes första symfoni hade urpremiär 1847. Det skulle komma att bli hela åtta symfonier under Mayers mycket produktiva karriär, som innefattar allt från kammarmusik till opera.  

Efter paus kommer mästaren Ludwig van Beethovens lekfulla åttonde symfoni, som skrevs samma år Emilie Mayer föddes – 1812. 

Program

MAYER Symfoni nr 1
BYSTRÖM Halkyoniska dagar, flöjtkonsert. Uruppförande
Paus 30 minuter
BEETHOVEN Symfoni nr 8

Dirigent: Chloé van Soeterstède

Solist: Laura Michelin, flöjt

Introduktion 30 minuter före konserten.

Kammarmusik med musik av Dvořák och Dohnányi.

Musiker i närbild – 18.00 hos oss 

Kortare kammarkonserter där våra musiker har valt innehåll och ibland bjuder in gäster till musikaliska samarbeten. De är perfekta att slinka in på efter dagens aktiviteter. De är ungefär en timme långa, vanligtvis på en onsdag i De Geerhallen.

Medverkande

Micke Wenhov, violin
Sonja Vrieze, violin
Nanako Akai, viola
Kristina Winiarski, cello 
Mats Jansson, piano

Nu kommer äntligen en hyllningsshow till en av de absolut största kvinnliga artisterna någonsin – Tina Turner – med låtarna som har betytt allra mest. The Best är namnet på Nanne Grönvalls hyllningskonsert till kvinnan som tidigt inspirerade henne att själv våga satsa på musiken. The Best är sprängfylld med Tina Turners oförglömliga hits, och är samtidigt en personlig hyllning till en av vår tids största stjärnor. Tinas karriär spänner över mer än 60 år och innehåller några av de största soul och rocklåtarna som har skrivits. Hon är också en av de absolut största förebilderna för dagens kvinnliga artister.   

Om någon kan kallas Sveriges Tina Turner, så är det med rätta Nanne Grönvall. För att göra Tina Turners alla hits rättvisa krävs det just den pondus och det tryck i rösten som Nanne har. Att hon dessutom rör sig helt obehindrat på scenen i skyhöga pumps med stilettklackar är pricken över i.  

– Tanken på att göra en hyllningsshow till Tina Turner har funnits länge. När Nanne fick en lucka i sitt schema och hade möjlighet att göra detta, tillsammans med oss i teamet bakom, var vi inte sena att trycka på startknappen, berättar Peter Besterman, som är en av Sveriges mest rutinerade turné- och scenproducenter. 

– Jag växte upp med hennes musik och blev helt knockad första gången jag hörde hennes röst och ännu mer när jag, som liten, såg Tina på tv. Hennes energi gick rätt genom tv-rutan, och likaså när jag som vuxen såg henne live för första gången. Hon har alltid varit en stor inspirationskälla för mig, musikaliskt såväl som artistiskt, med sin kärlek till musiken, livskraften och publiken, säger Nanne Grönvall.

Handikapplats samt ledsagare bokas genom biljettkassan på 011-155100

Festlig galakonsert på trettondagsafton

En gyllene och festlig inledning på det nya året. Före konserten serverar vi  ett glas mousserande vin, alternativt alkoholfritt bubbel, och konfekt. Det ingår i biljettpriset.

I konserten får du höra uvertyrer, arior och duetter ur operans värld samt valser, polkor och marscher av Johann Strauss med flera.

Program meddelas senare

Dirigent: Per-Otto Johansson

Solister: Christina Nilsson, sopran, Michael Weinius, tenor

Ingen introduktion före konserten.