Det har gått fem år sedan han senast gästade Värmekyrkan och imponerades av den häftiga lokalen. Nu får Du chansen att inspireras av hans kunnande igen. 

Kom och upplev en unik kväll i bubblornas tecken med den världsledande champagneexperten Richard Juhlin. Sedan 1997 är han dubbad till riddare av vinodlarna själva i Champagne och har provat över 13.000 champagner. Riktigt så många sorter hinner vi inte med den här kvällen men väl fem speciellt utvalda sorter. 

Efter provningen serveras en läcker Skagenrulle och baren är öppen för härligt champagnemingel.

För andra året i rad hålls Bok- och poddfestivalen i Norrköping. Festivalen startade för att fylla ett tomrum på Östergötlands mässmarknad.  Bok- och poddfestivalen där gammalt möter nytt, där den gamla hederliga boken möter den moderna podden. Den 27 januari öppnar Bok- och poddfestivalen upp för andra gång på Louis De Geer i Norrköping.

Vi kommer att erbjuda en festival där du som besökare får möta utställare, författare, poddare och förlag, men också får möjlighet att njuta av författarsamtal.
I år ser vi MajGull Axelsson, Kjell Westö, Margit Silberstein, Andrev Walden och Henrik Johnsson med flera på scen.

För att ta dela av hela programmet och alla utställare besök:
https://bokochpoddfestivalen.se/

En hyllning till en av vår tids största musikalkompositörer!

Andrew Lloyd Webbers musik är full av känslor, kärlek, förförelse, romantik, humor, ilska, girighet, mod, hopp och inspiration. Hyllningsgalan förenas alla dessa känslor.

I denna kritikerrosade föreställning bjuds det på en känslomässig berg- och dalbana, framfört av fem internationellt uppmärksammade solister och en sång- och dansensemble direkt från Londons West End.
Förutom solister och ensemble så tolkas musiken även av en levande orkester bestående av 14 musiker. Kvällens engelskspråkige värd leder publiken genom den musikaliska resan och förenar de olika delarna av showen.

Färgglada kostymer, påkostad scenografi och toppmoderna ljuseffekter gör Andrew Lloyd Webber Concert Gala lika trevlig för ögonen som för öronen.

Under kvällen får vi njuta av ett urval av hans mästerverk som The Phantom of the Opera, Cats, Jesus Christ Superstar, Evita, Sunset Boulevard, Starlight Express och många, många fler.

Handikapplats samt ledsagare bokas genom biljettkassan på 011-155100

Bögen är lös (i magen) är en humoristisk showmonolog där Edvin Törnblom skildrar hur det har varit att växa upp som bög och människa under 00-talet. Vi får se absolut allt från dragshow med Ebba Busch till nummer om att förvirrat försöka hitta sin plats i en värld fylld av galningar. Fanns det homosexuella vikingar? Vad är egentligen en tokkärring? Och varför har Edvin en godispruta under sängen? Det och mycket mer i bögen är lös (i magen).

Med den exklusiva VIP-biljetten får du njuta av showen allra längst fram – första parkett. Det ingår även ett glas bubbel/alkoholfritt, en Limited Edition-hoodie och en sexig photoshoot tillsammans med Edvin. VIP-biljetterna kommer i begränsat antal – först till kvarn!

Vad ingår i VIP

Begränsat antal – först till kvar!

Inga väskor större än 20 x 30 cm är tillåtna i våra lokaler. Inga väskor får lämnas i garderoben. Lämna därför väskan hemma. Läs mer om hur vi hanterar rådande väskförbud här.

Handikapplats samt ledsagare bokas genom biljettkassan på 011-155100

Väntan är över. En långkörande folkbildare och en av Sveriges mest folkkära podcasts är tillbaka med en ny turné för att möta publiken live. 2019 genomfördes den kritikerrosade turnén ”Den stora konspirationen” runtom i landet för fulla hus. I höst är Robin och Daniel äntligen på scenen igen med en helt ny föreställning baserat på ett specialskrivet manus kring ett evigt aktuellt tema. Varmt välkomna till HISTORIEPODDEN PRESENTERAR – KRIG & FRED.

De behandlar flera frågor som: varför vi krigar, vad fred ens betyder och hur denna den mest ökända av mänskliga aktiviteter format oss genom årtusenden. En föreställning för både militärt över- och underintresserade personer.

Handikapplats samt ledsagare bokas genom biljettkassan på 011-155100

Från debuten som brådmoget underbarn i mitten av 70-talet, via det enorma genombrottet med Gentlemen på 80-talet, till dagens status som en av våra mest älskade berättare har Klas Östergren en särställning bland svenska författare. Nu skildras författarens liv och verk i föreställningen Östergren om Östergren som tas ut på stor sverigeturné och som den 23 september når Flygeln i Norrköping!

Föreställningen delar namn med samtalsboken från 2007 och är ett scensamtal med vännen och ständige förläggaren Stephen Farran-Lee. Där boken kronologiskt gick igenom Klas Östergrens bibliografi tar vi här avstamp i en rad betydelsebärande platser. Barndomens Lilla Essingen skildrad i böcker som Fantomerna och I en skog av sumak. Hornsgatan, encentral plats i den episka Gentlemen-sviten. Gamla stan, spelplats för såväl flera av Östergren historiska romaner som hans egen tid i Svenska Akademien. Biografi och fiktion sida vid sida.

Samtidigt tecknas en bild av det Sverige Östergren skildrat i sitt författarskap. Det är också ett samtal om författandets hantverk. Om oron som drivkraft. Om att tidigt lära sig disciplinen att varje dag skriva och i 50 år ta sig an det tomma arket. Nulla dies sine linea−inte en dag utan ett streck.

Förställningen förhöjs av musik inspirerad av Klas Östergrens litterära värld specialskriven och framförd av Mattias Alkberg. En i eget rätt kritikerrosad artist vars band The Bear Quartet tog sitt namn ifrån Östergrens Gentlemen. En cirkelslutning om något.

Klas Östergrens senast utgivna bok är romanen Större trygghet aldrig fanns (Polaris 2022).

”Att prata är en sak, att samtala är svårare. Att få något sagt är svårast av allt.Men man måste försöka, så länge någon orkar lyssna.”

– Klas Östergren

Handikapplats samt ledsagare bokas genom biljettkassan på 011-155100